BESÖK OSS

Den nya Nobelutställningen – Idéer som förändrar världen – är nu öppen för just dig att besöka. Utställningen tar dig in i uppfinningarnas värld och är lärorik för alla oavsett ålder. Det är en ära att kunna presentera Nobel Prize Museum i Markaryd, en utställning som vi hoppas att många kommer att besöka.

Hoppas att vi ses!

Mänsklighetens största nytta är en utställning som förmedlar en positiv världsbild och som vill engagera och inspirera besökare från hela världen. Nobelprisets historia visar att det finns lösningar på stora utmaningar. Vetenskap, litteratur och fredsarbete har en förmåga att utveckla och förändra världen.

Åtskilliga Nobelpris har belönat upptäckter som lett fram till botemedel mot sjukdomar och hälsoproblem. Andra har bidragit till att skapa en fredligare värld. I utställningen berättas om Nobelprisbelönade insatser som har räddat liv, mättat mänskligheten, skyddat planeten och sammankopplat människor.

NOBELPRISET FRÄMJAR UTVECKLINGEN

Flera Nobelprisbelönade insatser har både direkta och indirekta kopplingar till produktion och fördelning av livsmedel och en del av vår kunskap om hur vår livsstil påverkar miljön vilar på Nobelpristagares upptäckter. En mängd komponenter i datorer, telefoner och telekommunikationssystem är också frukten av Nobelprisbelönade arbeten.