BESÖK OSS

För mänsklighetens största nytta är en utställning, framtagen av Nobel Prize museum och, som tar dig in i uppfinningarnas värld. Utställningen passar alla åldrar och kommer att finnas på plats till 17 maj 2023.
Nobel Prize Museum i Markaryd är en av fyra utställningar av Nobel Prize Museum i hela världen.

Mänsklighetens största nytta är en utställning som förmedlar en positiv världsbild och som vill engagera och inspirera besökare från hela världen. Nobelprisets historia visar att det finns lösningar på stora utmaningar. Vetenskap, litteratur och fredsarbete har en förmåga att utveckla och förändra världen.

Åtskilliga Nobelpris har belönat upptäckter som lett fram till botemedel mot sjukdomar och hälsoproblem. Andra har bidragit till att skapa en fredligare värld. I utställningen berättas om Nobelprisbelönade insatser som har räddat liv, mättat mänskligheten, skyddat planeten och sammankopplat människor.

NOBELPRISET FRÄMJAR UTVECKLINGEN

Flera Nobelprisbelönade insatser har både direkta och indirekta kopplingar till produktion och fördelning av livsmedel och en del av vår kunskap om hur vår livsstil påverkar miljön vilar på Nobelpristagares upptäckter. En mängd komponenter i datorer, telefoner och telekommunikationssystem är också frukten av Nobelprisbelönade arbeten.